Kompleksi i ri "Hibini" (russ. "Хибины") do të tejkalojë të gjitha llojet e teknikës të luftës radioelektronike të bazimit ajror, të cilat hyjnë aktualisht në armatimet e ushtrisë së Rusisë. Kompleksi do të vendoset në gjuajtësin me manovrueshmëri të lartë "Su-30CM" (russ. "Су-30СМ").

Lufta radioelektronike përfaqëson në vetvete ndikimin me radio frekuenca mbi mjetet elektronike të drejtimit, komunikimit dhe zbulimit të armikut.