Manovrat po zhvillohen njëkohësisht në territorin e Shteteve të Bashkuara dhe të Rusisë. Në to janë përfshirë ekspertët rusë, amerikanë dhe kanadezë.

Sipas skenarit të stërvitjeve, një avion do të niset nga Alaska drejt hapësirës ajrore ruse, ndërsa tjetri do të fluturojë nga Rusia në Shtetet e Bashkuara. Manovrat e përbashkëta ushtarake do të përfundojnë më 30 gusht.