Njëri nga aktivistët tregoi se ngrohja globale mund të shkaktojë uragane gjithnjë e më të fuqishëm dhe shkatërrimtarë. Në të njëjtën kohë ai pranoi se nuk është vërtetuar shkencërisht lidhja midis ndryshimit të klimës dhe lindjes së uraganëve.

Sipas mendimit të ekspertëve, ka shumë pak mundësi që të miratohet ndonjë ndryshim në praktikën ekzistuese nga ana e Organizatës Meteorologjike Botërore.