Për këtë shkruan gazeta ruse "Vedomosti" (russ. "Ведомости") me referim tek disa burime të paidentifikuara.

Galeria fotografike

Sipas të dhënave të gazetës, marrëveshja mbi bashkëpunimin me partnerët kinezë mund të nënshkruhet gjatë zhvillimit të Sallonit Ndërkombëtar të teknikës së Aviacionit dhe Kozmonautikës "MAKS-2013". Megjithatë, siç vënë në dukje bashkëbiseduesit e gazetës, negociatat po ecin me shumë vështirësi. Çështja e prodhimit të pjesëve të këmbimit për aeroplanin "SSJ-100" në Kinë mund të zgjidhet vetëm me kusht që kinezët të blejnë të paktën 100 avionë të prodhimit rus.

Se ç'pjesë këmbimi për avionin "SSJ-100" mund të prodhohen pikërisht në Kinë mbetet ende e panjohur.