Kjo ide u propozua në mbledhjen e Asamblesë së Përgjithshme të Organizatës Botërore të Turizmit të OKB-së, të zhvilluar në Zimbabve nga Ministri vendas i Turizmit.

Sipas fjalëve të tij, "Disneyland-i Afrikan" do të jetë një vendpushim me shumë qendra tregtare, salla konferencash, banka dhe kazino. Kostoja e projektit është vlerësuar në 300 milionë $.