Për këtë njoftoi Liderja e Lëvizjes "FEMEN" Anna Gucoll.

Përveç kësaj, sipas fjalëve të saj, u gjetën fotografitë e Presidentit të Rusisë Vladimir Putin dhe Patriarkut të Moskës dhe gjithë Rusisë Kirill, "të marra me rreth në shënjestër". E gjithë kjo duket sikur ne kemi përgatitur ndonjë tentativë për atentat kundër jetës së tyre", - tha Anna Gucoll.

"Unë konfirmoj se "FEMEN" është një lëvizje paqësore. Ne nuk kemi mbajtur kurrë armë dhe nuk kemi planifikuar ndërmarrjen e sulmeve të armatosura", - deklaroi Anna Gucoll. Ajo pohon se arma është hedhur nga policia.

Policia u duk në zyrën e Lëvizjes "FEMEN" nën pretekstin e verifikimit të njoftimit të marrë anonim lidhur me faktin se zyra ishte minuar.