Si rezultat i shirave të dendur e të rrëmbyeshëm në disa pjesë të qarkut administrativ të dielën ka pasur përmbytje drastike, kurse shpejtësia e erërave të forta ciklonike arrin deri në 80 km/h.

Në lidhje me rrezikun e krijuar kërcënues autoritetet vendosën të pezullojnë mësimin në shkolla në të gjithë shtetin. Shërbimi i Mbrojtjes Civile u ka rekomanduar njerëzve të marrin masa sigurie shtesë për shkak të goditjes së stuhisë dhe të pajisen me mjete të furnizimit të pandërprerë me energji elektrike në rast të ndonjë difekti të mundshëm në rrjetin e shpërndarjes së energjisë.