Sulmi ndodhi në "tokën e askujt" midis pozicioneve të trupave qeveritare dhe rebelëve. Nuk dihet ende se kush i qëlloi ekspertët.

Edhe pse asnjëri prej inspektorëve nuk u lëndua, kryesia e misionit vendosi ta shtyjë fillimin e punës për arsye sigurie.

Pothuajse në të njëjtën kohë pranë ndërtesës së hotelit, ku janë akomoduar ekspertët, shpërthyen dy predha mortaje.