Në mesazhet e urimit Presidenti rus vlerësoi arritjet e viteve të kaluara të Abhazisë dhe Osetisë së Jugut në ndërtimin e shtetit dhe forcimin e institucioneve demokratike. Putin theksoi se Rusia do të vazhdojë t’u ofrojë ndihmë dhe mbështetje të plotë këtyre dy republikave.