Në vend të kësaj, ato dhe klientët e tyre do të duhet të takohen përtej kufijve të qendrës së qytetit, ku për këtë qëllim janë ndërtuar kabina të veçanta për seks. Përveç kësaj, të gjitha prostitutat do të detyrohen të blejnë liсencën dhe polisën e sigurimit shëndetësor.

Autoritetet deklaruan se masat e marra kanë për qëllim mbrojtjen e vetë "punëtoreve të seksit" dhe rivendosjen e qetësisë dhe rendit në Zyrih. Kritikët e ligjit dyshojnë se regjimi i ri do të jetë i suksesshëm, pasi rregullat strikte mund t'i largojnë klientët. Projektligji u miratua nga banorët e Zyrihut në një referendum.