"Nëse dikush mendon se gjithçka do të përfundojë duke bombarduar infrastrukturën ushtarake siriane dhe duke e lënë fushën e betejës në mënyrë që kundërshtarët e regjimit të fitojnë luftën, atëherë ky nuk është gjë tjetër veçse një iluzion. Edhe nëse një fitore e tillë do të arrihet, lufta civile do të vazhdojë", - tha Lavrov.

Ai theksoi se në rajon ka shembuj që dëshmojnë se ndodh pikërisht kështu, veçanërisht në Libi dhe Irak.