Ky njoftim erdhi nga Ministria japoneze e Mbrojtjes.

Avioni i Departamentit shtetëror të Oqeanografisë të Kinës fluturoi drejt arkipelagut nga veriu në një distancë prej rreth 100 km, dhe pastaj bëri një kthesë dhe fluturoi në drejtim të kundërt. Nuk u regjistrua shkelja e hapësirës ajrore të vendit.

Tensionet lidhur me Ishujt Senkaku mes Japonisë dhe Kinës u përshkallëzuan pasi në shtator të vitit të kaluar Tokio njoftoi mbi blerjen e këtyre ishujve nga pronarët privatë.