Presidenti sirian deklaroi gjithashtu se qëllimi i SHBA-së është minimizimi i rolit të Rusisë në arenën ndërkombëtare, duke përfshirë edhe presionin në lidhje me "çështjen siriane", dhe premtoi se do të takohet me Putinin pas normalizimit të situatës në vend.

Assad përgënjeshtroi akuzat për përdorimin e armëve kimike nga forcat qeveritare, duke deklaruar se raketa me gaz taksik (mendohet Sarin) u lëshua nga rebelët e opozitës.