Seanca gjyqësore e së premtes u mbyll pasi i pandehuri u ankua për marrje mendsh dhe mpirje të gjymtyrëve. Ratko Mlladiç u vizitua nga një mjek, i cili konsistoi se ai kishte presionin të ulët gjaku, gjendje kjo që mund të jetë pasojë e humbjes së peshës.

Ratko Mlladiç u arrestua nga autoritetet serbe dhe u transferua në Hagë në vitin 2011.