Në korrik ekipi i "Sauber" njoftoi mbi bashkëpunimin me rusin dhe mundësinë që ai të bëhej piloti kryesor në kampionatin e vitit të ardhshëm.

Nëse Sirotkin do të marrë pjesë në Grand Prix e Australisë në mars të vitit 2014, ai do të bëhet piloti më i ri në historinë e "Formula 1".