Informacioni në lidhje me incidentin e ndodhur ditën e mërkurë në afërsi të Damaskut nuk është konfirmuar ende. Autoritetet insistojnë se pohimet në lidhje me përdorimin nga ana e tyre të armës kimike nuk përputhen aspak me të vërtetën dhe janë thjesht një shpifje me qëllim minimin e aktivitetit të inspektorëve të OKB-së, të cilët që nga dita e hënë po punojnë në Siri.