Këtë vit mysafire nderi e "sezoneve ruse" për herë të parë u bë Siberia - ndërsa më konkretisht qarku i Omskut. Ai, në veçanti, do të përfaqësohet nga kori i mirënjohur folklorik, i cili për këtë qëllim ka ndërprerë turnetë e tij në Francë dhe Itali.

Festivali do të zgjasë deri më 27 gusht.