Foto

Në të gjithë Rusinë sot po zhvillohen aktivitete të larmishme dhe shëtitje popullore me rastin e festës.

Flamuri trengjyrësh rus ka një histori më të gjatë se 300-vjeçare. Flamuri kombëtar u shfaq në Rusi në kufirin mes shekujve të XVII e XVIII, në epokën e imponimit të Rusisë si një shtet i fuqishëm. Për herë të parë flamuri i bardhë, blu dhe i kuq u ngrit në bordin e luftanijes së parë ruse "Orjoll" gjatë sundimit të babait të perandorit rus Pjetrit I - Aleksei Mihajlloviç.