Pavijoni prej gize i Kaslinskit - fenomeni i artit industrial, kryevepra e famshme e mjeshtrave duarartë të Uralit - u paraqit në Ekspozitën Botërore të vitin 1900 në Paris dhe është quajtur nga francezët "sensacioni rus".

Mysafirëve të pranishëm në këtë prezantim, i cili u mbajt në Muzeun e Arteve Figurative të Ekaterinburgut, iu dha mundësia unikale për të parë pavijonin e Kaslinskit në formën e vet origjinale - ashtu siç është prezntuar në "Expo 1900" në Paris.