Vagonat shpartalluan portën e madhe të hyrjes, dolën në një udhë pa krye dhe u përmbysën. Në vendin e ngjarjes u dërgua menjëherë ekipi operativ hetues dhe patrullat e policisë.

Aktualisht territori në fjalë është rrethuar, në vendin e ngjarjes po punojnë 20 bashkëpunëtorë të organeve të punëve të brendshme.

Sipas njoftimeve të ekspertëve, rrezik shpërthimi nuk ka.