Sipas njoftimeve të mediave lokale, makina në të cilën po udhëtonte Wazir u hodh në erë 5 kilometra në perëndim të Wana - kryeqyteti i qarkut të Waziristan-it. Si pasojë e shpërthimit mbeti i vrarë jo vetëm kreu i ekstremistëve, por edhe 4 prej bashkëpunëtorëve të tij.

Wazir për një kohë të gjatë ka strehuar militantë të "Al-Qaeda" nga Lindja e Mesme dhe Azia Qendrore.