Gjyqi po zhvillohet në qytetin Tsinan në lindje të Kinës në kushtet e masave të përforcuara të sigurisë. Bo Xilai nuk është shfaqur në publik për 17 muaj.

Ish-Kreu i Partisë Komuniste të qytetit Chongqing u akuzua për mitmarrje, korrupsion dhe abuzim me pushtetin.