Në përgjigje pala japoneze ngriti urgjentisht në ajër pas alarmit disa gjuajtës. Autoritetet japoneze i dërguan një notë proteste Rusisë në lidhje me shkeljen e hapësirës së saj ajrore.

Aktualisht nuk ka informacion në lidhje me faktin se sa kohë aeroplanët rusë kanë qëndruar në hapësirën ajrore japoneze, si dhe mbi shkaqet e mundshme të incidentit.