"Nuk bëhet fjalë për asnjë lloj evakuimi në masë, si pasojë e fatkeqësisë natyrore mund të jenë përmbytur vetëm disa territore të veçanta të ndodhura në ultësira", - shpjegoi ajo.

Aktualisht, në rajonin e Habarovsk në luftën kundër përmbytjeve dhe në ndihmë të njerëzve janë përfshirë rreth 8 mijë persona, janë krijuar 55 pika të strehimit të përkohshëm.