Injeksionin vdekjeprurës, në të cilin përveç Propofolit hyjnë dhe disa substanca të tjera, do ta aplikojnë tek 2 të dënuar me vdekje në tetor dhe nëntor të këtij viti.

Mjeku i Michael Jackson, Conrad Murray, i cili i rekomandoi këngëtarit ilaçin në fjalë kundër pagjumësisë, u dënua me 4 vjet heqje lirie.

Ekspertiza mjeko-ligjore tregoi se pikërisht Propofoli në kombinim me medikamente të tjera u bë shkaku i vdekjes së Michael Jackson, ndërsa mjeku i tij është fajtor për vrasje pa paramendim.