Zëdhënësi i Ministrisë izraelite të Punëve të Jashtme Yigal Palmor i quajti në përgjithësi fjalët e Kryeministrit turk si të tilla që "nuk meritojnë as dhe komentin më të vogël".

Deklarata e Erdogan u kritikua ashpër edhe nga aleatja e Turqisë në NATO - SHBA-ja, e cila gjithashtu i bën një vlerësim më tepër negativ ndryshimeve të fundit politike në Egjipt.