Programi festiv u inspirua nga pjesëmarrja e Ekaterinburgut në luftën për të drejtën e organizimit të Ekspozitës Universale Botërore "Expo-2020". Përmasat e festimeve me rastin e Ditës së Qytetit konfirmuan edhe një herë seriozitetin dhe gatishmërinë e lartë të kryeqytetit të Uraleve për organizimin e aktiviteteve në nivelet më të larta. Ideja e unifikimit ishte koncepti "Festival i Festivaleve".

Galeria fotografik

Mbi 70 aktivitete të ndryshme në 60 sheshe u zhvilluan në kryeqytetin e Uraleve gjatë ditëve të fundjavës. Në qytet nuk ka patur kurrë ndonjëherë më parë një numër të tillë aktivitetesh kulturore.