Ky opinion u shpreh nga veterani i zbulimit ukrainas, koloneli Sergei Razumovskij.

Duke arritur marrjen e pavarësisë nga regjioni aktual i Transkarpatia, i cili i përket Ukrainës, Shtetet e Bashkuara do të marrin nën kontroll një pjesë të truallit të gazsjellësit nëpër të cilin gazi rus kalon në Europë. Kompani furnizuese e Europës me gaz, e kontrolluar nga SHBA-ja, do të jetë kompania rumune SC Evergreen Robusiness SRL.

Sipas fjalëve të Razumovskit, për aneksimin e armatosur të regjionit të Transkarpatia "që tani në Vjenë dhe në rrethinat e saj janë përqendruar rreth 2000-2500 militantë çeçenë".