Correa shkroi rreth këtij propozimi në llogarinë e tij në Twitter: "Vetëm mediat dixhitale. Kjo do të ndihmojë shmangien e shpyllëzimit në masë".

Sipas konceptit të Presidentit, ndalimi i mediave të shkruara dhe përkthimi i detyruar i botimeve periodike në Internet do të ketë një ndikim pozitiv në ekologjinë e Ekuadorit.

Ndërkohë, Agjencia Associated Press, duke cituar burimet e veta të informacionit njoftoi se do të ndalohen vetëm mediat opozitare.