Sipas fjalëve të ministrit, e vërteta e plotë rreth incidentit duhet të zbardhet dhe të bëhet publike, sepse policia nuk ka të drejtë të veprojë në mënyrë të gabuar.

Video 8-minutëshe e incidentit ka provokuar një valë komentesh në rrjetet sociale, në të cilat komentuesit shprehen tejet të indinjuar.

Në vitet e fundit rastet që përfshijnë përdorimin e forcës nga ana e policisë ndaj qytetarëve kanë provokuar disa herë trazira në Francë.