Këto të dhëna janë paraqitur në raportin e Institutit Gjerman për Studimin e Tregut të Punës.

Tani nga këto vende të varfëra të BE-së vijnë në Gjermani deri në 70.000 njerëz në vit. Rreth 20% e tyre marrin asistencë sociale si pasojë e papunësisë. Në vitin 2014 numri i emigrantëve rumunë dhe bullgarë do të rritet rreth 2.5 herë - deri në 180.000.

Sipas statistikave, 70% e gjermanëve shprehen "pro" vendosjes së kufizimeve për emigrantët që vijnë nga vendet e BE-së.