Kjo është evidentuar prej një studimi të kryer nga grupi i sociologëve "Rejting".

Kundër shpalljes së pavarësisë votuan 28% e të anketuarve. "Pro" pavarësisë - 61%. Pjesa tjetër, siç rezultoi, nuk ka ndonjë mendim të caktuar në lidhje me këtë çështje.

Shumica e mbështetësve të pavarësisë, sipas mendimit të sociologëve, ndodhet në perëndim të Ukrainës - 70%, në lindje dhe në jug ata janë më pak se gjysma.