Për këtë deklaroi Kancelarja e Gjermanisë, Angela Merkel, në një intervistë për gazetën "Ruhr Nachrichten".

"Ne duhet të bëjmë durim dhe t'i përmbahemi vazhdimisht konceptit tonë, i cili supozon vetëpërgjegjësinë e shteteve dhe shfaqjen e solidaritetit", - tha Angela Merkel.

Sipas mendimit të Kancelares gjermane, shenjë pozitive është fakti që në eurozonë u vu re sërish një rritje e vogël ekonomike.