Gjithsej nga pasojat e fatkeqësisë natyrore u prekën rreth 330.000 njerëz.

Në provincat e Punjab dhe Khyber Pakhtunkhwa janë përmbytur plotësisht mbi 770 fshatra. Rrymat e ujit kanë shkatërruar më shumë se 2.500 shtëpi.

Për strehimin e përkohshëm të banorëve të prekur në këto rajone janë ndërtuar më shumë se 400 kampe strehimi me çadra banimi, ku njerëzve u ofrohet ndihma e parë mjekësore si dhe organizohet shpërndarja e ushqimit.