Pas kësaj shtypi e akuzoi qeverinë për të qenurit fantaziste dhe larg realitetit.

Ministrat diskutuan vizionin e tyre për shtetin deri në vitin 2025 - në mesin e mandatit të tretë hipotetik të Parlamentit socialist (nëse socialistët do të fitojnë zgjedhjet parlamentare).

Sipas fjalëve të ministrave, në këtë datë të rrumbullakosur francezët pritet të kenë punësim të plotë, ndërsa borxhi kombëtar do të jetë zhdukur së bashku me të pastrehët.