Trageti i pasagjerëve "St. Thomas Aquinas" mbrëmjen e 16 gushtit u përplas me një anije mallrash dhe u fundos disa minuta pas marrjes së goditjes. Më shumë se 700 persona u arrit të shpëtohen. Anija e mallrave mundi të dalë në breg në mënyrë të sigurtë, asnjë nga 38 anëtarët e ekuipazhit të saj nuk u lëndua.