Numri i tyre ka shumë mundësi të rritet, pasi dhjetëra të plagosur ndodhen në gjendje shumë të rëndë shëndetësore.

Njerëzit po kalonin mes për mes hekurudhës, duke u drejtuar për tek një tempull aty pranë, që është qendër pelegrinazhi për besimtarët hindu.

Pas incidentit, pelegrinët e ​​zemëruar i vunë zjarrin vagonave të trenit dhe plaçkitën stacionin lokal Dhamara.

Çdo vit në Indi, si pasojë e aksidenteve hekurudhore, humbasin jetën mijëra njerëz.