Në manovrat, qëllimi i të cilave është deklaruar praktikimi i operacioneve të përbashkëta mbrojtëse me përdorimin e modelimeve kompjuterike, do të marrin pjesë mijëra ushtarakë.

Faza e parë e stërvitjeve, e mbajtur në fillim të këtij viti, acaroi marrëdhëniet edhe pa këtë fort të tensionuara midis dy Koreve. Megjithatë, aktualisht marrëdhëniet ndërmjet Seulit dhe Phenianit janë përmirësuar disi, dhe nuk ka gjasa që manovrat në fjalë të kenë sërish një efekt negativ.