Lajmi u bë i ditur nga një përfaqësues i Departamentit Kombëtar të Transportit Hekurudhor.

Këto masa u morrën pas paralajmërimit të shërbimeve çeke të sigurisë lidhur me kërcënimin terrorist. Nuk bëhet e ditur se çfarë masash janë marrë konkretisht për shkak të frikës se informacioni mund përdoret nga terroristët dhe atëhere hapat e ndërmarra do të rezultonin të kota.

Ndërkohë është njoftuar se nuk bëhet fjalë për asnjë kërcënim konkret për transportin hekurudhor kombëtar.