Testimi i aparatit kozmik u vendos të ndërpritet një orë përpara lëshimit të planifikuar. Fluturimi testues i planifikuar akoma dhe më parë i satelitit, të ndërtuar me përdorimin e teknologjive kriogjenike, u anulua në vitin 2010.

Sipas mendimit të ekspertëve, këto dështime japin një goditje të rëndë mbi ambiciet indiane në sferën e kozmonautikës.