Bashkimi Europian është burimi kryesor i ndihmës humanitare për Kajron.

Bashkimi Europian shpreh mospajtimin e tij me dhunën e vazhdueshme në vend, por nuk i ndërpret marrëdhëniet me autoritetet egjiptiane.

Më parë përfaqësuesit e Arabisë Saudite patën deklaruar se Perëndimi nuk duhet të ndërhyjë në konfliktin mes autoriteteve egjiptiane dhe Lëvizjes "Vëllazëria Myslimane".