Sipas të dhënave të gazetës, shërbimet gjermane të sigurisë janë vënë në regjim gatishmërie të lartë. Sipas vlerësimeve të ekspertëve, nuk duhet të përjashtohen aktet e sabotazhit në rrugët hekurudhore, linjat e tensionit të lartë, në tunele si dhe vendosja e bombave në trenat e shpejtësisë së lartë.

Botimi "Bild" njofton se Agjencia Kombëtare e Sigurisë e SHBA-së, duke gjykuar nga të gjitha, disa javë më parë ka përgjuar një bisedë telefonike midis krerëve të organizatës terroriste "Al-Qaeda". Tema e saj qendrore ishte ndërmarrja e sulmeve terroriste në trenat e Evropës.