Dëshmi e kësaj, sipas fjalëve të tij, janë stërvitjet e përbashkëta që po zhvillohen tani të njësive të armatosura të të dy vendeve.

Vladimir Putin shprehu shpresën për zhvillimin e mëtejshëm të marrëdhënieve dypalëshe si në fushën ekonomike, ashtu edhe në çështjet e sigurisë dhe paqes ndërkombëtare. Presidenti rus rikujtoi se Kina sot zë vendin e parë në qarkullimin tregtar të Rusisë.