Ai rikujtoi se shpërthimi ndodhi në kompartamentin (ndarjen) e karikimit të akumulatorëve dhe, sipas të gjitha gjasave, bëhet fjalë për shkelje të rregullave të sigurisë. Ndërsa vetë nëndetësja, e cila ka përshkuar mbi 15.000 milje detare, nuk ka patur asnjë difekt teknik.

Rogozin i shprehu ngushëllimet e tij të thella palës indiane për jetët e humbura të marinarëve ushtarakë.