Aktualisht çështja ligjore e shtetasve rusë i është transferuar për shqyrtim gjykatës civile. Dënimi që ata morrën më parë nga gjykata ushtarake është anuluar.

Rreth 20 shtetas rusë, bjellorusë dhe ukrainas janë dënuar në Libi për ofrimin e ndihmës regjimit të Gaddafi. Shadrov u dënua me burgim të përjetshëm, kurse të tjerët me nga 10 vjet heqje lirie.