Në mesin e kësaj armade të zë syri shkatërrues dhe anije lufte (destroyers and battleships), motoskafë silurimi, raketorë dhe zjarri, anije patrullimi dhe me vela me përmasa nga 14 centimetra deri në 2 metra, të konstruktuara nga përfaqësuesit e 12 vendeve.

Konkurrimi do të zhvillohet plot 6 ditë. Janë planifikuar 3 distanca: 2 për modelet me transmision mekanik dhe 1 për kopjet e jahteve me vela.