Sipas njoftimeve të marra nga Bagdadi, disa automobila të minuar u hodhën në erë në të njëjtën kohë në 5 rajone të qytetit, duke përfshirë këtu edhe në të ashtuquajturën zonë të gjelbër, ku ndodhen ndërtesat qeveritare dhe misionet e huaja.