Deri më sot përdoruesit e Internetit në Rusi nuk kishin mundësi të kryenin operacione financiare me rubla dhe të transferonin paratë nëpërmjet bankave ruse.

Përdorues aktivë të PayPal në Rusi janë më shumë se 1 milion vetë. Rubla do të jetë valuta e 26-të, me të cilën do të punojë sistemi i pagesave online.