Në veçanti, 60 mijë persona janë evakuuar nga qyteti Maoming në provincën Guangdong, edhe rreth 100 mijë të tjerë nga provinca ishullore Hainan.

Në Hong Kong u mbyllën zyrat, shkollat ​​dhe gjykatat, u ndërpre puna në bursa.

Më parë tajfuni "Utor", i cili goditi Filipinet, mori jetën e 6 personave atje.