U shkatërruan 2.300 shtëpi. Shirat e rrëmbyeshëm vërshuan në jug në qytetin më të madh të vendit Karachi dhe në rajone të tjera - krahinën malore veriperëndimore Khyber Pakhtunkhwa, provincën lindore të Punjab dhe atë perëndimore të Baluchistan. Shumica e njerëzve vdiqën nga shoku elektrik ose si pasojë e shembjes së çative të shtëpive.

Në vitin 2010 në këtë vend si pasojë e përmbytjeve humbën jetën rreth 1.800 dhe u plagosën të paktën 21 milionë njerëz.